Herhaalrecepten apotheek – Apotheek De Leyens – Zoetermeer

Apotheek De Leyens

Hekbootkade 56 2725 AR Zoetermeer Tel:079-3312900

Herhaalrecepten apotheek

HERHAALRECEPETEN

Vanaf 2021 geven wij geen herhaalbriefjes meer aan u mee. Dit is beter voor het milieu, maar door de digitalisering hoeft u dan maar 1x naar de apotheek te komen. Dit is mede voortgekomen door de coronacrisis waarbij wij streven om patiënten zo min mogelijk en zo kort mogelijk in de apotheek te hebben.

Hoe weet u of er nog herhalingen beschikbaar zijn?

Op de etiketjes van de medicijnen staat hoe vaak of hoeveel herhalingen er nog beschikbaar zijn. Let op dat u kijkt op de doosjes die u het laatste gekregen heeft!

Hoe vraagt u deze aan?

  1. Gebruikt de site www.mijngezondheid.net of de bijbehorende app.
  2. U kunt een e-mail sturen naar recept@apotheekdeleyens.nl
    • vermeld aub in de e-mail uw geboortedatum!

Een vriendelijke verzoek om voor het aanvragen van de herhaalrecepten zo min mogelijk  te bellen!

 

Maar u kunt uw medicatie ook door ons laten herhalen!

HERHAALSERVICE

Wat is het?

De Herhaalservice wordt u aangeboden in samenwerking met uw huisarts. De Herhaalservice is een dienst waarbij u voor (een deel van) uw medicatie geen herhaalrecepten meer hoeft aan te vragen bij uw huisarts. Het gaat hierbij om medicatie die u chronisch gebruikt en waarvan u per 3 maanden een vaste hoeveelheid gebruikt. De huisarts en de apotheek zorgen er samen voor dat uw herhaalmedicatie op tijd klaar staat in de apotheek of op tijd gratis bij u thuis bezorgd wordt.

Hoe werkt het?

Het computersysteem van de apotheek signaleert wanneer uw chronische medicatie op zal zijn. Kort voor dat moment vraagt de apotheek het recept aan en de huisarts stuurt het recept naar de apotheek. U ontvangt vervolgens van uw apotheek bericht wanneer uw medicijnen klaar staan, dan wel bezorgd worden.

Wat is het voordeel voor u?

U hoeft voor de medicijnen waarvoor de Herhaalservice geldt geen herhaalrecepten meer aan te vragen bij uw huisarts en u komt nooit zonder medicijnen te zitten. Ook zorgt de apotheek er voor dat al uw medicijnen tegelijk worden geleverd.

Zijn er kosten aan verbonden?

Er zijn geen kosten verbonden aan de automatische Herhaalservice. Het is een gratis service van Apotheek de Leyens voor u.

Zijn er wijzigingen in uw medicijngebruik?

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw medicijngebruik aan uw apotheek doorgeeft. Immers, als de dosering van een geneesmiddel verandert zult u langer of korter vooruit kunnen met de voorraad die u nog in huis heeft. Ook wanneer u moet stoppen met het gebruik, bijvoorbeeld op advies van een specialist, dan hoort de apotheek dat graag van u.

Hoe kunt u deelnemen?

Wanneer u gebruik wilt maken van deze service van uw huisarts en apotheek, dan kunt u dat kenbaar maken door uw gegevens in het onderstaand formulier in te vullen. Eén van onze medewerkers zal contact met u opnemen om uw aanmelding in orde te maken.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Stap 1 van 5
Persoonsgegevens

Geboortedatum
Geslacht

Stap 2 van 5
Adresgegevens

Vul als volgt in: 1234AB.
Vul als volgt in: 0123456789.
Vul als volgt in: naam@domein.nl

Stap 3 van 5
Herhaalrecepten toevoegen

Medicijn (1)

Stap 4 van 5
Opmerkingen

Stap 5 van 5
Samenvatting

Persoonsgegevens

Achternaam
Tussenvoegsel
Voorletters
Voornaam
Geboortedatum
--
Geslacht

Adresgegevens

Straatnaam en Huisnummer
 
Toevoeging
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
Mobiel nummer
E-mailadres
Land
Toestemming gebruik n.a.w. gegevens t.b.v. inplannen afspraak

Herhaalrecepten gegevens

Naam
Sterkte
Receptnummer
Receptdatum
Arts/Voorschrijver

Opmerkingen

Belangrijke gegevens of opmerkingen

Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook ons Privacystatement. Door op 'Aanvraag versturen' te drukken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord